Головна | Статті  |  П`ятниця, 26.04.2024, 11:50
» Меню ПОРТАЛУ

» Статті по розділах
Питання Відповіді на російській мові [10] Початок з чого почати ласічникувати. [30]

» Вхід

» Опитування
Корисна вам дошка оголошень?
Всього відповідей: 134

» .
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона

Головна » Статті » Для тих хто хоче бути Пасічником » Питання Відповіді на російській мові

Додаткові відомості про число Готе

У доброякісному медові є ферменти, або біологічні каталізатори: інвертаза, діастаза, каталаза. При нагріванні до високих температур або фальсифікації ферментативна активність втрачається повністю або знижується. Тому для якісної оцінки визначають діастазне число, яке у вітчизняних медах коливається від 1,0 до 30-50 одиниць Готе (В. Г. Чудаков). Вивчення на Українській дослідній станції бджільництва великої кількості зразків меду з різних зон показало їх високу ферментативну активність - 11,5-25 одиниць Готе і більше. Але бувають сорти меду з низьким від природи діастазним числом, хоч за фізико-хімічними показниками вони не по ступаються медам, у яких діастазне число вище 10. Незначна кіль кість ферментів у таких сортах меду, як конюшиновий, буркуновий, щавлієвий, білоакацієвий. Низьким показником характеризуються і фальсифіковані меди.

Нагрівання меду небажане, бо значно погіршує його харчові та лікувальні властивості. Під тривалою дією температури понад 50° мед втрачає бактерицидні властивості та аромат, при температурі вище 60° знижується ферментативна активність - різко падає діастаз не число, активність інвертази. У гарячому стані (80° і більше) змі нюється склад цукрів, починає руйнуватись фруктоза (глюкоза, са хароза і мальтоза стійкіші при нагріванні). Змінюються також біл кові компоненти, їх розпад може призвести до утворення речовин з неприємним запахом. При нагріванні колір меду темніє, стає іноді коричневим.

Категорія: Питання Відповіді на російській мові | Додав: mayherav (03.03.2010)
Переглядів: 866 | Рейтинг: 4.0/2
» Теги

» Фотогалерея

» Ми в facebook

» Статистика
На пасеке: 1
Те кому лень регистрироваться: 1
Пчеловоды: 0

» Пошук


ПОРТАЛ БДЖІЛЬНИЦТВА© 2009-2012
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона