Головна | Статті  |  Субота, 28.01.2023, 11:23
» Меню ПОРТАЛУ

» Статті по розділах
Перші страви [0] Випічка [3]
Фрукти й овочі з медом [4] Салати [17]
Медові напої [0] Медовуха [9]

» Вхід

» Опитування
Яку породу бджіл ви утримуєте?
Всього відповідей: 566

» Наша кнопка

Головна » Статті » Мед в кулінарії » Медовуха

Березова медовуха
Березова медовуха 

500 г меду, 2 1/2-3 л березового соку, 1 шматочок чорного хліба, 20 г дріжджів 

В емальовану каструлю викласти мед, залити його березовим соком і прокип'ятити сироп протягом години на слабкому вогні. 
У теплий сироп опустити намазаний дріжджами шматочок чорного хліба і залишити для бродіння в теплому приміщенні на 1 годину. Якщо за цей час мед не заграє, додати дріжджів. 

Коли мед почне бродити, хліб видалити, ємність накрити полотном і залишити в теплому приміщенні до тих пір, поки мед повністю не перебродить. Потім розлити його в пляшки, закупорена і поставити (краще покласти) у льох або в холодильник. 

Мед буде готовий для вживання через 4-5 місяців.
Категорія: Медовуха | Додав: mayherav (20.12.2009)
Переглядів: 776 | Рейтинг: 0.0/0
» Теги

» Фотогалерея

» Ми в facebook

» Статистика
На пасеке: 1
Те кому лень регистрироваться: 1
Пчеловоды: 0

» Пошук


ПОРТАЛ БДЖІЛЬНИЦТВА© 2009-2012