У емальованому або нержавіючому відрі закип'ятіть 10 л води і вилийте в неї 1,5 кг меду, розмішайте, щоб мед не пригоріла, і кип'ятіть 3-5 хвилин, знімаючи піну. Після припинення пеновиделенія всипте 10 г шишок хмелю, розмішайте, зніміть з вогню і закрийте посуд кришкою. Розведіть у солодкій воді 3 г хлібних дріжджів, дайте їм піднятися і, коли розчин меду охолоне до 40-50 ° С, вилийте в нього дріжджі, після чого поставте на бродіння під кришкою при 22-24 ° С.
Через 5 днів вийміть сіткою або друшляком хміль і розлийте отриману рідину через фільтр в пляшки з-під кока-коли (інші не годяться - їх може розірвати), наповнюючи не більше ніж на 0,9 об'єму. Кришки туго загвинтити і поставте пляшки в прохолодне (14 ° С) темне місце. Через 2 дні випустіть з пляшок повітря (понізьте тиск) і знову загвинтити кришки. Через 4-5 днів напій готовий, але перш ніж розливати його у келихи, страви тиск, інакше половина рідини пінним фонтаном виллється з пляшки.
У правильно приготованого напою смак слабкого шампанського. Напій може зберігатися в холоді 2-3 тижні, але при заморожуванні він втрачає свої якості.