Мед розмішати з водою і прокип'ятити на слабкому вогні протягом 3 год. У марлю покласти хміль, невеликий камінчик і, зав'язавши її «вузликом», опустити в каструлю з медом. Камінь необхідний для того, щоб хміль не спливав. Мед з хмелем прокип'ятити протягом 1 години, періодично, у міру википання, додаючи гарячу воду.
Зняти мед з вогню і ще теплим процідити через марлю у скляний або дерев'яний посуд. При цьому ємність повинна бути заповнена не більше ніж на 4 / 5 об'єму.
Посуд залишити в теплому місці (біля печі, батареї центрального опалення) для бродіння меду. Як правило, воно починається через день-два після того, як мед зварений.
Коли мед побродити (перестане шипіти), влити в нього 1 / 2 ст. добре завареного чаю (1 чайна ложка чаю на склянку окропу). Потім мед, не заважаючи, процідити через фланель (краще кілька разів).
Проціджений мед вже готовий для вживання. Проте особливо чудовий смак він набуде через рік зберігання в прохолодному місці.