Взяти 1 кг меду, 2 склянки журавлинного соку, чайну ложку ванільного цукру, 5 л води.
Мед розміщувати у воді, потім його залити 5 л окропу, щоб спливли частинки воску. Коли розчин охолоне, віск зверху зняти, а розчин знову закип'ятити і тримати на вогні, поки не стане википає.
Піну слід знімати шумівкою. Потім влити журавлинний сік і ще раз закип'ятити.
Потім перелити в бутель, всипати туди ваніль. Бутель міцно закупорити і поставити на два тижні в холодильник.
Після цього розлити по пляшках і зберігати в холодному місці, найкраще в погребі в ящиках з піском.
Мед набирає повну фортеця через три місяці. Зробивши його у жовтні, можна зустрічати Новий рік з прекрасним напоєм.