Головна | Статті  |  Четвер, 26.12.2024, 12:04
» .

» Меню ПОРТАЛУ

» Статті по розділах
Перші страви [0] Випічка [3]
Фрукти й овочі з медом [4] Салати [17]
Медові напої [0] Медовуха [9]

» Вхід

» Опитування
Яку породу бджіл ви утримуєте?
Всього відповідей: 570

Головна » Статті » Мед в кулінарії » Медовуха

Старі рецепти медовухи за якими готували на Русі
Медовуха старовинна 

2 кг меду, 4 ст. води, 4-5 кг вишні 

Мед покласти в емальований каструлю або в таз для варіння варення, залити водою і зварити сироп, періодично помішуючи і знімаючи піну. В бутель з вузькою шийкою або в бочонок викласти промиту вишню без кісточок і залити її охолоджені сиропом. Ємність накрити сирої ганчіркою і залишити в теплому приміщенні на 3 дні для бродіння. 

Коли суміш заграє, винести бутель в льох і, заткнув отвір згорнутим шматком полотна, залишити для дозрівання. 
Через 3 місяці мед готовий для вживання. Однак смак цього меду тим краще, чим довше його витримка. 

Всі знають, що означає вислів «медовий місяць», а ось звідки воно пішло, відомо далеко не кожному. В давнину існував звичай, відповідно до якого спеціально для наречених варилася слабо алкогольного медовуха. 

Молоді пили її не тільки на весільному бенкеті, а й 30 днів після нього. Ніяких інших міцніших напоїв пити не дозволялось. Звідси і пішло вираження «медовий місяць», шкода, що про це мудрого звичаї не знають багато сучасних молодята.
Категорія: Медовуха | Додав: mayherav (20.12.2009)
Переглядів: 1428 | Рейтинг: 0.0/0
» Теги

» Фотогалерея

» Ми в facebook

» Статистика
На пасеке: 1
Те кому лень регистрироваться: 1
Пчеловоды: 0

» Пошук


ПОРТАЛ БДЖІЛЬНИЦТВА© 2009-2012
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона