Мед покласти в емальований каструлю або в таз для варіння варення, залити водою і зварити сироп, періодично помішуючи і знімаючи піну. В бутель з вузькою шийкою або в бочонок викласти промиту вишню без кісточок і залити її охолоджені сиропом. Ємність накрити сирої ганчіркою і залишити в теплому приміщенні на 3 дні для бродіння.
Коли суміш заграє, винести бутель в льох і, заткнув отвір згорнутим шматком полотна, залишити для дозрівання. Через 3 місяці мед готовий для вживання. Однак смак цього меду тим краще, чим довше його витримка.
Всі знають, що означає вислів «медовий місяць», а ось звідки воно пішло, відомо далеко не кожному. В давнину існував звичай, відповідно до якого спеціально для наречених варилася слабо алкогольного медовуха.
Молоді пили її не тільки на весільному бенкеті, а й 30 днів після нього. Ніяких інших міцніших напоїв пити не дозволялось. Звідси і пішло вираження «медовий місяць», шкода, що про це мудрого звичаї не знають багато сучасних молодята.