|
Готуємо вулик для поселення бджіл
|
|
| Трутень:) | Дата: Понеділок, 27.06.2011, 07:32 | Сообщение # 1 |
 Справжній пасічник
Замечания: 0%
Статус: Offline
| Пишемо як правильно продезінфікувати та пофарбувати вулик перед поселенням туди бджіл!
Я ♥ бджілок!
|
| |
| |
| Трутень:) | Дата: Понеділок, 27.06.2011, 07:39 | Сообщение # 2 |
 Справжній пасічник
| Часто придбавши цілком здорову сильну бджолину сім'ю її заселяють у брудний, чи навіть заражений якоюсь хворобою, вулик. Звичайно сім'я починає слабнути, а отже і кількість меду значно буде, меншою ніж від бджіл у чистому вулику. Часто бджолярі не надають цьому значної уваги, що призводить до поширення небезпечних хвороб на інші сім'і та навіть на інші пасіки!
Я ♥ бджілок!
|
| |
| |
| Трутень:) | Дата: Понеділок, 27.06.2011, 08:05 | Сообщение # 3 |
 Справжній пасічник
| Хто знає, яку соду краще брати для дезінфекції вуликів, кальциновану чи каустичну?
Я ♥ бджілок!
|
| |
| |
| Бджілки | Дата: Понеділок, 27.06.2011, 08:15 | Сообщение # 4 |
|
| Для дезінфекції треба брати 3% розчин каустичної соди (NaOH). Прокип'ятити в ньому рамки, попередньо знявши весь віск та прополіс. Не можна використовувати алюмінієвий запарник, бо буде дуже сильна реакція. При використанні соди потрібно користуватись захисними рукавицями, а то отримаете опік.
|
| |
| |
| Трутень:) | Дата: Вівторок, 12.07.2011, 18:31 | Сообщение # 5 |
 Справжній пасічник
| В мене назбиралося багато чорної, старої суші! Деякі рамки вкрилися пліснявою Як краще зняти з таких рамок віск, і чи взагалі можна його буде потім використовувати? Може потрібно буде якось дезінфікувати, кип'ятити?
Я ♥ бджілок!
|
| |
| |