В нас на Україні в основному уористуються пополярністю три породи бджіл українська степова,карпатка,карніка. В мене особисто якийсь гібрид...класифікації непідлягає , поділітся досвідом з роботами з племінними бджолами , бо здається що в всіх гібриди , ну і різницю між породами,а саме по догляду зимівлі і продуктивності буду дуже вдячний
Додано (19.02.2012, 16:22) --------------------------------------------- егегей тут є хто небуть ????????????????????????
Всі тут є! Так, у нас майже всюди не залишилось чистих порід. Переважає та чи інша місцева порода, але в чистому вигляді вже не знайти. Відмінності між породами є. Наприклад для тривалої зимівлі добре пристосовані карпатські (а найкраще середньоросійські бджоли), а ось кавказькі при тривалій та холодній зимі потерпають від поносу... Зі свого досвіду не скажу, породами не займався, тримав лише своїх місцевих бджіл. Я ♥ бджілок!
в мене теж місцеві ,яка там з чим схрещена не знаю, але чую що зимують не конче "весна покаже" а привіз 1 сім'ю від одного пасічника ну набагато відрізняються якісь чорніші, мої світліші, але ті зимують норм дивився підмору ну нарахував 10 бджілок і то за крайніми рамками решту не дивився бо точно більше б пообпадали ну весна все покаже) Щоб стати розумнішим, потрібно грати з більш розумнішим суперником !